Medya Blok
No Result
View All Result
  • Login
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Spor
  • Trend
  • Yaşam
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Spor
  • Trend
  • Yaşam
No Result
View All Result
Medya Blok
No Result
View All Result
Home Politika
Murat Kurum 455 Bin Evi Hatırlattı Özgür Özel’in “Konut Yok” İddiasını Yanıtladı

Murat Kurum 455 Bin Evi Hatırlattı Özgür Özel’in “Konut Yok” İddiasını Yanıtladı

emrah by emrah
6 Şubat 2026 02:25
0

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ta düzenlenen toplu konut kura çekimi töreninde, 73 bin bağımsız bölümü hak sahibi vatandaşlara teslim ettiklerini duyurdu. Törende konuşan Kurum, deprem bölgesindeki yeniden inşa sürecinin hız kesmeden sürdüğünü vurgularken, yürütülen çalışmaları “diriliş hareketi” olarak nitelendirdi ve ortaya konulan tablonun, verilen sözlerin tutulduğunu gösterdiğini dile getirdi.

RELATED POSTS

Bahçeli İle Görüşmelerini Anlatan Ahmet Türk’ten İmralı Mesajı

ABD-İran Gerilimi Türkiye’yi Alarm Durumuna Geçirdi

HDP’den Bahçeli’nin Grup Toplantısı Konuşmasına Destek

Bakan Kurum, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Deprem bölgesinde verdiğimiz bu büyük mücadeleyi Türk milletinin yeniden diriliş hareketine, tarihimizin en büyük inşa zaferiyle hep birlikte dönüştürdük. Adımızın hakkıyla verdiğimiz her sözün bugüne kadar olduğu gibi yine tutarak, bırakın deprem bölgesini eski haline getirmeyi, eskisinden daha güçlü, daha sağlam, modern şehirler haline getirdik.”

“Kahramanmaraş Eskisinden Daha Güzel Olsun”

Kurum, konuşmasında Kahramanmaraş’ın simge noktalarındaki dönüşüme dikkat çekerek, bölgeye defalarca geldiklerini ve talepleri doğrudan dinlediklerini anlattı. Sürecin sadece konut üretimiyle sınırlı görülmediğini, şehrin yaşam alanlarıyla birlikte yeniden ayağa kaldırılmasının hedeflendiğini ifade eden Kurum, şu sözleri kaydetti: “İşte bunun en somut örneklerinden biri de Kahramanmaraş’ımızdır. Buraya defalarca geldik. Milletimizin bütün taleplerini dinledik. Valimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla birlikte istedik ki Kahramanmaraş eskisinden daha güzel olsun. Azerbaycan Mahallesi’nde annelerimiz huzurla, mutlulukla otursun. Trabzon Caddesi’nde esnafımız eskisinden daha çok kazansın.”

Bu mesajın devamında Kurum, ticari hayatın canlanması için atılan adımlara da değindi. Şehrin çarşıları ve ticari merkezlerinin yeniden hareketlenmesine yönelik çalışmaların önemine işaret eden Bakan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kapalı Çarşı’da, hepimizin o hatıralarının olduğu Kasaplar Çarşısı’nda, Demirciler Çarşısı’nda esnafımız gülerek kepengini assın. Ve işte bu bakışla Kahramanmaraş’ımıza 73 bin bağımsız bölümü hak sahibi kardeşlerimize teslim ettik. Ecdadın yadigârı emanetlerimize sahip çıkarak, Kapalı Çarşı’mızı canlandırdık. Demirciler Çarşısı’nda Toptancılar Sitesi’ne kadar Maraş’ımızın ticari ve kültürel damarlarına yeniden hep birlikte hayat verdik.”

Murat Kurum’dan Özgür Özel’e “Konut Yok” Tepkisi: “Vakit Uyanma Vaktidir”

Törenin öne çıkan başlıklarından biri de CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in deprem konutlarına ilişkin eleştirileri oldu. Bakan Kurum, Özel’in “konut yok” iddialarına sert ifadelerle karşılık verirken, iddiaları “tiyatro” olarak nitelendirdi. Kurum, deprem bölgesinde ortaya konan çalışmaların tesadüf olmadığını vurgulayarak şu değerlendirmeyi yaptı: “Bugün burada deprem bölgesinde gördüğünüz hiçbir eser tesadüf değildir. Her eserimiz güçlü bir devletin günü kurtaran değil, geleceği planlayan bir iradenin ürünüdür. Bu yüzden büyük bir onur ve gururla tekrar ediyoruz. Asrın inşası Türkiye’mizin ve aziz milletimizin başarısıdır.”

“455 Bin Yuvayı Görmüyor”

Bakan Kurum, Özel’in “Ortada konut yok” söylemine karşı, açıklamasını rakamlar üzerinden sürdürdü ve şu ifadeleri kullandı: “Koşa koşa buraya geldiler. Ellerine tutuşturulan senaryo ve tiyatroyu oynamayan başladılar. Dün de çıkmış, ‘Ortada konut monut yok’ diyor. 455 bin yuvayı görmüyor. Özgür Bey vakit tiyatro vakti değildir. Vakit yattığın o derin uykudan uyanma vaktidir. Milletimizin her ferdi gibi 455 bin yuvayı takdir etme vaktidir. Vakit yapılan işleri aşağılama ve görmezden gelme vakti değildir.”

Kurum, muhalefetin deprem bölgesindeki yaklaşımına yönelik eleştirilerini de doğrudan dile getirerek, şöyle konuştu: “İşte Kahramanmaraş’tan soruyorum. Hani siz de yapacaktınız? Hatta seçim meydanlarında bedava konut yapacaktınız. Nerede eserleriniz? 11 ilimizin tek bir binasına tek bir tuğla koymadınız, tek bir çivi çakmadınız. Bırakın konutu kendi belediyelerinize hizmet binası sözü verdiniz, bunu bile tutmadınız. Hiçbir şey yapmayıp, sadece eleştiriyorsunuz.”

Törende vatandaşların en çok merak ettiği başlıklardan biri olan deprem konutları ödeme şartları da gündeme geldi. Bakan Kurum, “senet imzalatılıyor” ve “faizli ev veriliyor” şeklindeki iddiaları kesin bir dille reddetti. Kurum, bu söylemlere ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Senet imzalatıyormuşuz. Faizle ev verecekmişiz. Ya cahilliğinden ısrarla bunu tekrarlıyor ya da bile bile yalan söylüyor. Her ikisi de vahim. Ben bir kez daha tane tane anlatayım afet konutlarımızın arsa bedelini almayacağız. Buna ilave olarak Cumhurbaşkanımız yüzde 50 indirim yapacak.”

Ödemelerin ne zaman başlayacağı ve hangi koşullarda yapılacağına dair detayları da paylaşan Kurum, ödeme planının hemen devreye girmeyeceğini belirtti. Kurum, konuya ilişkin açıklamasında şu bilgileri verdi: “Ödemeler hemen değil, 2 yıl sonra başlayacak ve sabit fiyatla yani faizsiz olacak. Bugüne kadar nasıl faizsiz sabit fiyatla ödendiyse yine öyle olacak. Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde tüm bilgileri milletimizle paylaşacak. Devletimizin şefkat elini her haneye ulaştırmaya gayret edeceğiz.”

emrah

emrah

Related Posts

Bahçeli İle Görüşmelerini Anlatan Ahmet Türk’ten İmralı Mesajı
Politika

Bahçeli İle Görüşmelerini Anlatan Ahmet Türk’ten İmralı Mesajı

25 Şubat 2026 12:48
ABD-İran Gerilimi Türkiye’yi Alarm Durumuna Geçirdi
Politika

ABD-İran Gerilimi Türkiye’yi Alarm Durumuna Geçirdi

25 Şubat 2026 00:11
HDP’den Bahçeli’nin Grup Toplantısı Konuşmasına Destek
Politika

HDP’den Bahçeli’nin Grup Toplantısı Konuşmasına Destek

24 Şubat 2026 13:37
Bahçeli Ramazan Genelgesi Tartışmasına Girdi! MEB’i Tebrik Etti
Politika

Bahçeli Ramazan Genelgesi Tartışmasına Girdi! MEB’i Tebrik Etti

24 Şubat 2026 11:07
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplanıyor! Yeni Bakanlarla İlk Toplantıda İmralı Süreci Görüşülecek
Politika

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplanıyor! Yeni Bakanlarla İlk Toplantıda İmralı Süreci Görüşülecek

23 Şubat 2026 13:23
DEM Parti İçin Köklü Değişim İddiası! Tek Çatı Modeli Gündemde
Politika

DEM Parti İçin Köklü Değişim İddiası! Tek Çatı Modeli Gündemde

23 Şubat 2026 12:40

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkımızda

Yasal

  • Çerez ve Kullanım Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim
  • Künye

Kategoriler

  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Trend
  • Yaşam

Medya Blok — Türkiye ve dünyadan güncel haber ve gelişmeler.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Gündem
  • Politika
  • Teknoloji
  • Dünya
  • İletişim

Medya Blok — Türkiye ve dünyadan güncel haber ve gelişmeler.