MHP Lideri Bahçeli, bugünkü grup toplantısında terör örgütü PKK lideri Öcalan için dikkat çeken bir değerlendirmede bulunarak “statü sorunu” ifadesini kullandı. Bahçeli konuşmasında, “Madem 27 Şubat çağrısı barışçıl arayışları destekleyen ve teşvik eden demokratik bir eşiktir; o halde bundan sonrasında planlanan atılımların, yapılacak düzenlemelerin gerçekleşmesi için PKK’nın kurucu önderliğinin statü sorunu nasıl ele alınacaktır?” sözleriyle sürece ilişkin sorularını sıraladı. Bahçeli, “Eğer böylesi bir sorun varsa, ki bize göre vardır, bunun çözümü nasıl olacaktır? Terörsüz Türkiye’ye hizmet eden İmralı’nın statü açığı nasıl kapatılacaktır? Samimiyetle bu tartışmanın yapılarak makul, akla ve vicdana müzahir sonucuna kısa sürede ulaşılmalıdır” ifadelerini kullandı.
DEM Parti Grup Toplantısında Hatimoğulları’ndan Bahçeli’nin Sözlerine Destek
Bahçeli’nin bu sözlerinin ardından DEM Parti’nin haftalık grup toplantısında konuşan Tülay Hatimoğulları, kullandığı ifadelerle Bahçeli’nin sözlerine destek verdi. Hatimoğulları, “Nasıl ki Kürt tarafı silahların devreden çıkması ve demokratik siyasetin esas alınması yönünde tarihsel bir irade ortaya koyduysa devlet de buna karşılık çözümü güvenlikçi yöntemlerle değil, hukukta, siyasette, demokratik düzenlemede aradığını açıkça ortaya koymalıdır” dedi. Hatimoğulları, sürece ilişkin “Peki bu süreçte ne yapmalı? Can alıcı sorulardan biri budur” ifadelerini kullandı.
Hatimoğulları konuşmasının devamında, kalıcı barış için Öcalan’ın statüsüne ilişkin açık bir çağrı yaparak, “Kalıcı bir barış için Sayın Öcalan’ın statüsü yasal bir düzenlemeyle tanınmalı ve hukuki güvence altına alınmalıdır” dedi. Sürecin sözde kalmaması gerektiğini vurgulayan Hatimoğulları, TBMM çatısı altında yasal düzenlemelerin hızlıca yapılması gerektiğini ifade etti.






