Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kamuoyunda tepki çeken okullarda Ramazan teması tartışmaları sürerken, “Maarifin Kalbinde Ramazan” başlığıyla okullarda Ramazan ayında etkinlikler düzenleneceğini duyurdu; programın gönüllülük esası ile planlandığını vurguladı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sanal medya üzerinden yaptığı açıklamayla, Ramazan ayında okullarımızda “Maarifin Kalbinde Ramazan” temalı etkinliklerin düzenleneceğini bildirdi. Bakan Tekin’in paylaşımında, okullarda Ramazan teması kapsamında yürütülecek çalışmaların, öğrencilerin paylaşma bilincini geliştirmeyi hedeflediği vurgulandı. Açıklamada, Ramazan ayı boyunca planlanan içeriklerin, yardımlaşma ve dayanışma duygularını güçlendirecek bir çerçevede ilerleyeceği; aynı zamanda birlik ruhu, adalet, merhamet ve vatanseverlik gibi milli ve manevi değerlerin pekiştirilmesini amaçlayan eğitsel ve sosyal etkinlikler üzerinden şekilleneceği ifade edildi.
Yusuf Tekin’den Gönüllülük Esası Vurgusu
Bakan Tekin, etkinliklerin gönüllülük esasına dayalı olarak planlandığının altını çizerek, yaklaşımın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ışığında kurgulandığını kaydetti. Paylaşımında, “köklerden geleceğe uzanan” bir anlayışla hareket edildiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu çerçevede öğrencilerin gelişimini desteklemeyi hedefleyen, değer temelli ve insan merkezli bir maarif anlayışının esas alındığını dile getirdi. Açıklamada, programın aynı zamanda öğrencilerin sosyal ve duygusal becerilerinin gelişimini destekleyen bir doğrultuda planlandığı mesajı da öne çıktı.
Paylaşma, Yardımlaşma ve Dayanışma Mesajı
Bakan Tekin’in açıklamasında, Ramazan ayı boyunca yürütülecek çalışmaların öğrencilerde paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma duygularını güçlendireceği vurgulanırken; bu süreçte birlik ruhu ile birlikte adalet, merhamet ve vatanseverlik gibi değerlerin de merkeze alındığı ifade edildi. Tekin, etkinliklerin, öğrencilerin hem eğitsel hem de sosyal gelişimlerine katkı sunacak şekilde planlandığını belirterek, yaklaşımın milli ve manevi değerler üzerinden güçlendirileceğini kaydetti.
Öğrencilere ve Öğretmenlere Ramazan-ı Şerif Tebriği
Paylaşımında öğrencilere ve öğretmenlere de seslenen Yusuf Tekin, değerli öğrencilere etkinliklerde başarılar dilerken, onlara rehberlik eden kıymetli öğretmenlere çalışmalarında kolaylıklar temennisinde bulundu. Tekin ayrıca, bu vesileyle aziz milletin ve tüm İslam âleminin Ramazan-ı Şerif’ini kutlayarak, sağlık ve esenlikler dilediğini de ifadelerine ekledi.






