Finans piyasalarının yakından takip edilen ismi İslam Memiş, altın ve gümüş yatırımcıları için stratejik bir yol haritası çizdi. Gümüşün son 5 yıllık performansıyla altını geride bıraktığını belirten Memiş, 2026 yılı sonrası için piyasalarda büyük bir değişim sinyali verdi.
İşte İslam Memiş’in analizlerinden öne çıkan kritik başlıklar:
Gümüş, Altını Tahtından Etti: 5 Yıllık Getiri Şampiyonu
İslam Memiş, yatırım araçlarının uzun vadeli performanslarını kıyaslayarak gümüşün muazzam yükselişine dikkat çekti. Verilere göre; son 5 yılda gram gümüş %1.338 oranında bir getiri sağlarken, gram altın %1.188 seviyesinde kaldı.
Memiş, bu farkındalığa sahip olan yatırımcıların kazançlı çıktığını belirterek, “Gümüş farkındalığı olanlara selam olsun” dedi.
“Mevcut Fiyatlardan Alım Yapmam”
Gümüşteki yükseliş potansiyeline rağmen Memiş, şu anki seviyelerden alım yapmaya mesafeli yaklaşıyor. 2026 yılı için gram gümüşte 75 dolar ve 120 TL hedeflerini koruduğunu ancak rasyo dengesi nedeniyle bu fiyatların alım için uygun olmadığını ifade etti. Ünlü analist, “Tren büyük ölçüde kaçtı, bu seviyelerden girmek riskli olabilir” uyarısında bulundu.
Ons Altında Dev Dalgalanma Beklentisi
Altın yatırımcılarının sadece gram fiyatına odaklanmasını “hata” olarak nitelendiren Memiş, piyasayı asıl domine eden unsurun ons altın olduğunu hatırlattı. Yıl içerisinde ons altın tarafında 3.800 – 4.800 dolar bandında sert hareketler beklediğini söyleyen analist, yatırımcıları 1.000 dolarlık ani düşüş ve çıkışlara karşı hazırlıklı olmaya çağırdı.
2026’da Büyük Dönüşüm: Altın ve Gümüşe Veda Mı?
İslam Memiş’in en çarpıcı öngörüsü ise 2026’nın ikinci yarısına dair oldu. Bu tarihten itibaren değerli metaller devrinin yavaş yavaş kapanabileceğini ima eden Memiş, şu noktaların altını çizdi:
Gerçek Varlıklara Yöneliş: 2026’nın ikinci yarısından itibaren altın ve gümüşten kademeli çıkış yapılarak fiziksel, gerçek varlıklara geçilmesi gerektiğini savundu.
Miktar Odaklı Strateji: “Zeki yatırımcı fiyata değil, elindeki miktara bakar” diyen Memiş, rasyo üzerinden takas yaparak varlık artırmanın önemini vurguladı.
Sabır ve Strateji: Kısa vadeli fiyat dalgalanmaları yerine “al-yat” stratejisinin ve rasyo takibinin kazandıracağını belirtti.






