İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkedeki ekonomik sorunlara dair değerlendirmesinde, en büyük endişesinin halkın geçim, barınma, sağlık ve eğitim sorunları olduğunu söyledi. Tüm kurumların halkın sesini dinlemekle yükümlü olduğunu vurgulayan Pezeşkiyan, halka hizmet sürdükçe İran’ı hiçbir gücün teslim alamayacağını ifade etti.
Tahran’daki Valiler Toplantısında Gündem Ekonomik Sorunlar Oldu
İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre, Mesud Pezeşkiyan, başkent Tahran’da valilerle yaptığı toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Pezeşkiyan, ülkedeki tabloya ilişkin, “Bugünkü endişem halkın geçim, barınma, sağlık ve eğitim sorunudur” dedi ve bazı grupların sergilediği kötü davranışların yöneticileri halka karşı adil davranmaktan alıkoymaması gerektiğini belirtti.
“Tüm Kurumlar Kendisini Halkın Sesini Dinlemekle Yükümlü Kılmalı”
Halk ile doğrudan irtibat kurmanın ve sorunları yakından takip etmenin önemine işaret eden Pezeşkiyan, “Halkın güvenliği için halkla bir arada olmak gerekir. Tüm kurumlar kendisini halkın sesini dinlemekle yükümlü kılmalı” diye konuştu. Pezeşkiyan ayrıca, halka hizmet edildiği sürece hiçbir gücün İran’ı teslim alamayacağını savundu.
İçişleri Bakanı İskender Mumini: “Gösteriler Düşmanlar Tarafından Şiddet Eylemlerine Dönüştürüldü”
Toplantıda İran İçişleri Bakanı İskender Mumini de değerlendirmelerde bulundu. Mumini, İran halkının sesinin her zaman duyulduğunu ve bu nedenle protestolara sağduyu ile yaklaşıldığını belirterek, “Gösteriler doğal bir şekilde sürerken düşmanlar tarafından şiddet eylemlerine dönüştürüldü” dedi.
Gösterilerin başladığı sırada hükümet olarak çeşitli toplantılar gerçekleştirdiklerini ve ekonomik sorunların ortadan kaldırılması için önemli kararlar aldıklarını vurgulayan Mumini, “Gösteriler devam ederken yabancı istihbarat servislerin rolü ortaya çıktı” ifadesini kullandı. Mumini, tıpkı Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan gibi halkla sürekli irtibat kurulmasının önemine değinerek, “Valiler halkla doğrudan temas kurmak için fırsatlardan yararlanmalı” şeklinde konuştu.






