Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan ceza infaz kurumundan gelen son dakika haberleri bölgede hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Sakarya Hendek Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu içerisinde akşam saatlerinde başlayan yangın, çevre sakinleri ve tutuklu yakınları arasında büyük endişe yaratırken, konuya ilişkin en resmi ve net bilgilendirme Ceza ve Tevkifevleri (CTE) Genel Müdürlüğü tarafından kamuoyuna duyuruldu. Edinilen bilgilere göre, 4 Şubat 2026 tarihinde saat 22.00 sularında kurumun depo bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle alevler yükselmeye başladı. Yangının fark edilmesiyle birlikte cezaevi yönetimi ve personeli hızlıca güvenlik protokollerini devreye sokarak duruma müdahale ederken, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
Sakarya cezaevi yangını haberinin ardından gözler, içerideki hükümlülerin ve görevli personelin sağlık durumuna çevrildi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada, yangının kurum personelinin ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin koordineli çalışması sayesinde kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldüğü belirtildi. Yangın esnasında yoğun duman oluşması sebebiyle, koğuşlar ve çalışma alanlarında bulunan bazı isimlerin dumandan etkilendiği öğrenildi. Yapılan incelemeler neticesinde, dumandan hafif derecede etkilendiği tespit edilen 11 hükümlü, ileri tetkik ve sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla tedbiren bölgedeki en yakın hastanelere sevk edildi.
Kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğinin önüne geçmek amacıyla paylaşılan detaylarda, hastaneye kaldırılan hükümlülerin hayati tehlikesinin bulunmadığı özellikle vurgulandı. CTE’den gelen açıklamada, “Hendek Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda çıkan yangında dumandan hafif derecede etkilenen 11 hükümlü, sağlık kontrolleri yapılmak üzere tedbiren hastaneye sevk edilmiştir. Hayati tehlikesi bulunan hükümlü ya da personel bulunmamaktadır” ifadeleri kullanılarak durumun kontrol altında olduğu mesajı verildi. Yangının çıkış nedenine ilişkin teknik incelemelerin devam ettiği Sakarya Hendek’teki kadın cezaevinde, soğutma çalışmalarının tamamlandığı ve kurumdaki rutin işleyişin normale döndüğü bildirildi.






