Metro İstanbul’un işlettiği M1 Yenikapı–Atatürk Havalimanı/Kirazlı hattında, Otogar İstasyonu’nda raydan çıkan metro nedeniyle yolcular tahliye edildi; olayın iş çıkış saatine denk gelmesi seferlerde uzun gecikmelere ve duraklarda yoğunluğa yol açtı.
Esenler’de M1 Yenikapı–Atatürk Havalimanı/Kirazlı hattında sefer yapan metro, Otogar durağında henüz bilinmeyen bir nedenle raydan çıktı. Saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayın ardından, metroda bulunan yolcular güvenli şekilde tahliye edildi. Raydan çıkmanın ardından hatta müdahale başlatılırken, seferlerde yaşanan aksama kısa sürede duraklara da yansıdı.
Olayın mesai bitişine denk gelmesi nedeniyle, seferlerin gecikmeli ilerlemesi duraklarda bekleyen yolcu sayısını artırdı. Özellikle Otogar durağı çevresinde yoğunluk oluşurken, hatta yaşanan aksamalar nedeniyle yolcuların bir kısmı tahliye süreci tamamlanana kadar beklemek zorunda kaldı. Ekiplerin çalışmaları sürerken, metro trafiğinde yaşanan gecikmelerin iş çıkışı hareketliliğini daha da artırdığı görüldü.
İki Saatlik Çalışmanın Ardından Seferler Normale Döndü
İhbar üzerine olay yerine yönlendirilen ekipler, raydan çıkan metroyu yeniden raya oturtmak için çalışma başlattı. Yaklaşık iki saat süren müdahalenin ardından metro tekrar raya alındı. Gerekli işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte hatta seferlerin normale döndüğü bildirildi.
Metro İstanbul’dan Açıklama
Olayla ilgili Metro İstanbul tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:
“Teknik bir arıza nedeniyle hatta bulunan trenimizdeki yolcularımız, ekiplerimizin koordinasyonu ile güvenli ve sorunsuz şekilde tahliye edilmiştir. Gerekli kontrollerin ardından hattımız en kısa sürede yeniden normal işletme düzenine alınacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”






