
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında "İdam cezası teklifi gelirse seve seve destek olacağız" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor.
Bahçeli’nin konuşmasından başlıklar şöyle:
"Cüneyt Arkın'ın ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Biz günün adamı değil hakikatın adamı olmak için çalışacağız.
"Cumhur İttifakı’na duyulan muazzam güvene şahit olduk. Millet iradesini görmekten memnuniyet yaşadık.
"Cumhur İttifakı’nın önü açıktır. Zillet ittifakının siyasi ömrüyle birlikte önü de kapalıdır. Cumhur İttifakı’nın iktidar yürüyüşünü durdurmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Zillet ittifakı fazla heyecan yapmasınlar, boş hayallere kapılmasınlar.
"Eğer seçim 18 Haziran 2023’te yapılırsa bugünden itibaren 356 gün kalmıştır. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nin üzerinden geçen yaklaşık 4 yıllık zaman dilimi kimin millet ve vatan sevdalısı; kimin iş birlikçi ve Türkiye karşıtı olduğunu iyice tescillemiştir.
"Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı meşrudur, yasaldır, anayasaldır. Çabalar boşunadır.
"2023’te sayın Cumhurbaşkanımız tekrardan ve yeniden hatta çok güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanı seçilecektir. Türkiye’nin geleceğini Cumhur İttifakı inşa edecektir.
"Saadet Partisi Genel Başkanı, ‘Seçimleri yüzde 99 kazanırız” açıklamasını yapmış. Ucube kehanete güler misiniz, ağlar mısınız? Biz sayın Karamollaoğlu’na hayal dünyasında mutluluklar diliyor, Allah’tan da kendisine ve diğer Zillet ittifakı ortaklarına basiret ve izan temenni ediyoruz.
"Irak ve Suriye tezkerelerine hayır diyerek terörle mücadeleye hayır diyenleri, Libya tezkeresine hayır diyerek Mavi Vatan’a hayır diyenleri acıklı son bekliyor demektir.
"Ormanlarımıza kastedenler vatan kastetmiştir. Ormanlarımızı ateşe verenler ihanetle, rezaletle ve cinayetle bile izah edilemeyecek bir kötülüğün faili olmuşlardır. Büyük hünkârımız Fatih Sultan Mehmet Han, "Ormanda dal kesenin başını keserim" diyerek meselenin hayatiyetini izah etmişti. Marmaris’te 4 bin 500 hektarlık alan yangında zarar görmüştür. Kahrolduk. Yeşile, doğaya, ormana, orman canlılarına, orman köylülerine ve Türkiyemizin doğal varlığına sabotaj veya saldırı içinde olana en ağır cezayı vermek milletimizin en haklı beklentisidir. Ağaçlarımızı yakanların hayat ışığını söndürmek boynumuzun borcudur.
"Böylesi bir caniliğin, bu tip bir vandallığın olağan karşılanması akla da ahlaka da adalete de insanlık değerlerine de bütünüyle aykırıdır. Marmaris’te yüreklere ateş düşüren sapık utanmadan, sıkılmadan "Aileme kızdım ormanı yaktım" demiştir. Şu cürete, şu şerefsizliğe, şu küstahlığa bakar mısınız? Her kafası bozulan ülkemize vahim bir zarar verirse milli varlığımızı nasıl koyacağız? Bu vatan düşmanına hangi cezayı verirsek yüreğimiz soğuyacaktır? 28 Temmuz - 2 Ağustos 2021 tarihleri arasında 119 eş zamanlı yangın çıkmıştı. Günlerce yüreklerimiz ağızlarımızda korkunç sahnelere maruz kalmıştık. Ateşin Çocukları isimli PKK’lı teröristlerin sabotajları, ajan provokatörlerin kapalı devre eylemleri, ilaveten ihmaller zincirleri birbirlerine eklemlenerek binlerce hektarlık orman alanımız cayır cayır yanmıştır. Hainler ormanlarımızı ateşe vererek hıyanetlerini kusmuşlardır.
"Orman yakanlarla mücadele etmek amacıyla idam cezası tartışmalarını çok yararlı gördüğümü, şayet bu cezanın tekraren hukuk mevzuatımıza girmesiyle ilgili bir kanun teklifi gelirse de seve seve destek olacağımızı açık seçik beyan ve ifade ediyorum. Bununla da kalmayıp idam cezasının kadın cinayetlerini, tecavüz ve terör suçlarını da kapsayacak bir genişlik ve esneklik içinde olmasını da ümit ediyorum"
Yorum Yazın