
Hürriyet'in dağıttığı Altın Kelebek ödülleri sahiplerini buldu. Peki yarışmaya katılmayı kimler reddetmişti?
Birçok oyuncu, televizyoncu ve şarkıcı Hürriyet gazetesinin düzenlediği Altın Kelebek yarışmasında, ‘adaylık sisteminin adil olmadığına’ inandıklarını belirterek adaylıktan çekildiklerini duyurmuşlardı. Ödül töreni dün düzenlendi. Bu yıl 48’incisi düzenlenen Hürriyet Altın Kelebek yarışmasında En İyi Dizi ödülünü Yargı kazandı.
Ödüller şöyle:
En İyi Kadın Oyuncu - Pınar Deniz (Yargı)
En İyi Erkek Oyuncu - Kaan Urgancıoğlu (Yargı)
En İyi İnternet Dizisi - Dünyayla Benim Aramda
En İyi Komedi Kadın Oyuncusu - Ezgi Mola (Erşan Kuneri)
En İyi Komedi Erkek Oyuncusu - Feyyaz Yiğit (Gibi)
En İyi Komedi Dizisi - Gibi
En İyi Dizi Çifti - Su Burcu Yazgı Coşkun - Onur Seyit Yaran (Kardeşlerim)
En İyi Romantik Komedi Dizisi - Aşk Mantık İntikam
En İyi Romantik Komedi Kadın Oyuncusu - İlayda Alişan (Seversin)
En İyi Romantik Komedi Erkek Oyuncusu - Burak Yörük (Seversin)
En İyi Gündüz Kuşağı Programı ve En İyi Kadın Sunucu - Müge Anlı (Müge Anlı ile Tatlı Sert)
Yaşam Boyu Başarı Ödülü - Emel Sayın
En İyi Kadın Şarkıcı - Zeynep Bastık
En İyi Erkek Şarkıcı - Edis
En İyi Erkek Sunucu - Kenan İmirzalıoğlu (Kim Milyoner Olmak İster)
En İyi Yönetmen - Ali Bilgin (Yargı)
En İyi Senarist - Sema Ergenekon (Yargı)
En İyi YouTuber Ödülü - Ceyda Kasabalı ve Fırat Albayram (N’oluyo Ya!)
En İyi Dijital İçerik - Hasan Can Kaya (Konuşanlar)
En İyi Yarışma - MasterChef Türkiye
En İyi Halk Müziği Kadın Şarkıcı - Şevval Sam
En İyi Halk Müziği Erkek Şarkıcı - Resul Dindar
En İyi Rapçi - Sefo
En İyi Spor Programı - Rıdvan Dilmen ve Murat Kosova (Yüzde Yüz Futbol)
Kimler protesto etmişti?
Oyuncu Işıl Yücesoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde açıklanan Pantene Altın Kelebek Ödülleri'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' kategorisinde aday gösterilmişim. Pantene ekibine, Hürriyet Kelebek ailesine ve oylama yapan tüm izleyicilere teşekkür ederim. Adaylık sisteminin doğru bir uygulama ile belirlendiğini düşünmediğim için adaylıktan çekildiğimi belirtmek istiyorum. Tüm seyircilerimizin 53 yıllık sevgisi benim için hayatta aldığım en kıymetli ödüldür. Bu yarışmaya katılmaya hak kazanan tüm genç arkadaşlarıma başarılar diliyorum" demişti.
Vahide Perçin, "Adaylık seçiminin uzun zamandır adaletli yapılmadığına inandığım için adaylıktan çekiliyorum" ifadelerini kullanmıştı.
Armağan Çağlayan da “Altın Kelebek Ödüllerin’de Gör Beni, Dur Bi Dinle ile dijital en iyi içeriğe aday olmuşuz. Ekip arkadaşlarımın da onayıyla, sosyal medyanın ve YouTube seyircisinin bize verdiği ödülden hiçbir ödülün daha önemli olmadığına karar vererek, Altın Kelebek adaylığından çekiliyoruz” demişti.
Gazeteci ve yazar Aslı Şafak da adaylıktan çekilme kararı verdiğini sosyal medyada yaptığı açıklama ile duyurmuştu. Şafak, yaptığı açıklamada, "Altın Kelebek adayları açıklandı. Kadın sunucular arasındaymışım. Aslında ekrandan burnu görünenler bile listeye alınmış. Geçen yıl yaşam boyu onur ödülü, yaşamını kadın döverek geçiren İbrahim Tatlıses’e verilmişti. O listede olmak istemiyorum. Selametle" ifadelerini kullanmıştı.
Rapçi Şanışer ise sosyal medya hesabından "Arkadaşlar 'Altın Kelebek adayı olmuşsun, sana oy attık' diye mesajlar alıyorum. Oy falan atmayın lütfen, ne işim olur benim televizyonda ödül almakla?" yazmıştı.
Geçtiğimiz sene de opera sanatçısı Güvenç Dağüstün, gazeteci Candaş Tolga Işık, Redd grubunun solisti Doğan Duru ve şarkıcı Ceylan Ertem Hürriyet’in düzenlediği Altın Kelebek adaylığından çekilmişti.
Yorum Yazın